Günümüz teknolojileri yüzeyler üzerinde de kendisini gösteriyor ve ortaya oldukça dekoratif, kullanışlı ve ergonomik ürünler çıkıyor. Zengin renk çeşitliliği, uygulamadaki basitlik ve düşük maliyet gibi pek çok avantaj içeren lyt zemin kaplama modellerini seçerken ortamdaki diğer unsurları da hesaba katarsanız son derece uyumlu seçimler yapabilirsiniz.
Zemin kaplama hizmeti için öncelikle müşteri ile iletişim sağlanarak talepler ve hizmet içerikleri belirlenir. Nasıl bir alanda kaplama yapılacak, renk, model ve diğer ayrıntılara karar verirken ne gibi noktaların üzerinde durulmalıdır. Bu ve benzeri ayrıntıların yanında alan keşfi de ayrıca önemlidir. Hizmet alımına karar vermenizde yetkili firmanın kurumsal sitesi sizlere yön gösterecektir. Ayrıca site sayfasından mevcut firma ile ilgili tüm bilgilere de ulaşarak, merak ettiğiniz tüm konularda bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.
Hizmette kalite ve müşteri memnuniyetini esas alan firmalar alan ölçümü ile işe başlarlar. Ortamda bulunan diğer objelerin özelliğine göre renk ve model belirlenmesinin ardından hizmet tarih saati müşterinin karar verdiği bir zaman aralığında yapılmak üzere gerekli rezervasyon işlemleri yapılır. Belirtilen gün ve saatten önce firmanız sizden uygulama yapılacak alanın boş olmasını ve döşeme malzemesinin kuruması için bir süre beklemenizi isteyecektir.
Kaplama yapılacak alana çimento sürülerek yüzey boyunca bir mala yardımıyla yayılır. Bu işlemin ardından çimentonun kuruması beklenir. Yüzeyin pürüzsüz olabilmesi için bir fırça yardımıyla alan temizlenir. Mevcut alana ne kadar malzemenin kullanacağı tespit edildiği için son ölçümler de yapılarak kaplama uygulamasına başlanır. Zemin kaplama işlemlerine duvarın en dibinden başlanır ve sırasıyla döşeme malzemesi yerleştirilerek devam edilir. Köşeye denk gelecek yerler özel aparatlarla düzgün köşegenler halinde kesilir. Lvt malzemelerin denk geleceği yerler ince bir şeritle tespit edildikten sonra özel bir yapıştırıcı sürülerek yine mala yardımıyla düzleştirilir. Lvt kaplamalar sırası bozulmadan ve kaymasına dikkat edilerek bu madde üzerine döşenir. Kaplanacak alana bitirilene kadar uygulamaya bu şekilde devam edilir. Bu esnada döşenen alan yüzeyi bir bez yardımıyla silinerek çimento tuzu ve yapıştırıcı malzeme sızıntılarından arındırılır. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer incelik yapıştırıcı sürülecek yüzeyin ölçüsüdür. Eğer kaplama yapacağınız alanın tamamına yapıştırıcıyı önceden sürülürse bu çalışanın işini zorlaştırır ve daha diğer alana geçmeden tutkal kurur. Bu sebeple ustalar kaplama esnasında lokal uygulama tekniğini kullanarak kaplama kullanacağı alan kadar tutkal sürerler. Böylece geniş yüzeyli alanlarda çalışmaya kolayca ara verilebilir. Kaplama işleminin tamamen bitmesinin ardından döşeme yüzeyinin üzerinden tekerlekli silindir sabitleyici ile geçilir. Bu işlemin amacı zemin, tutkal ve yapıştırılacak malzemenin birbirine yapışarak sağlamlaşmasıdır.
Zemin Kaplama Yüzeylerini Uzun Süre Kullanmak
Bu tür işlemler her zaman yaptıracağımız türden değildir. Bu sebeple uzun ömürlü bir kaplama için daha en başından birinci sınıf malzeme tercih etmeliyiz. Bu tür hizmeti alacağımız firmaların da işinin ehli olmasına ayrıca dikkat etmeliyiz. Kaplama sonrası yetkili firma sizlere ürünü nasıl kullanmanız gerektiği konusunda gerekli bilgileri verecektir. Yüzeyin üzerinde kullanacağınız mobilyaların döşemeyi çizmemesine dikkat etmelisiniz. Sıvı, yoğun ya da yapışkan bir maddenin zemin üzerine dökülmesi halinde bir bez yardımıyla temizlenmeli ve yüzey kuru tutulmalıdır. Nem, yoğun ısı ve güneş ışınlarına karşı alacağınız basit önlemler sayesinde kaplamanızı ilk günkü kalitede kullanabilirsiniz. Kaplamalarda renk olarak ahşabın tüm tonları, krem, canlı renkler, gri ve tonlar sıklıkla tercih edilen renkler arasındadır. Daha çok sade modeller tercih edilse de ortamın konusuna göre canlı renkler ve desenli kaplama modelleri de tercih edilebilmektedir.